Jersey mönstrat

Mönstrade tyger i trikå / jersey

De som finns här är "okända" designers. Söker du en viss designers tyger så hittar du dem under resp. designers kategori

Bilderna är exempel på hur färgen är. Färgen kan visas olika beroende på din skärm.
Om du vill ha samma färg på tyget som du tidigare har haft är det bra att skriva upp när du köpte det, färgerna kan dock ändå skilja sig mellan olika färgbad.

Ett mönstrat tyg som har många olika figurer, t.ex. djur och blommor, har figurerna återkommande vilket kan göra att alla figurerna inte kommer med på mindre bitar under en meter. Vissa tygers mönster erfordrar att du köper en viss mängd för att få ut hela mönstret, på dessa tyger framgår det hur mycket som måste köpas.

De tyger som har en specifik designer / tillverkare och där jag tror att du kan vara intresserad av att veta det  har designern/tillverkarens namn i en banderoll uppe till höger på bilden. Du kan också söka fram en specifik designer / tillverkare om du inte önskar leta igenom alla tyger. 

Vintervänner
22 kr
Ghosts Green 1 meter
220 kr
Ghosts Green 2 meter
440 kr
Tiger blue
22 kr
Tiger cerise
22 kr
Tiger orange
22 kr
Paisley cerise
22 kr
Paisley turkos
22 kr
Copper roses jersey
24 kr
Lussebulle Wine
22 kr
Christmas Travlers
22 kr
Amanita Rusty
22 kr

Vad betyder det att ett tyg är:

 • Ekologiskt
  Bomullen som tyget är gjort av är odlat ekologiskt d.v.s. utan bekämpningsmedel men resten av processen behöver inte vara ekologisk utan kan vara full med kemikalier.
 • GOTS certifierat
  GOTS är en speciellt framtagen certifiering för allt tyg.
  GOTS står för Global Organic Textile Standard och är den vanligaste internationella
  miljömärkningen för textil. Standarden innehåller många delar, allt från
  odlingen till färgning, beredning och arbetsförhållanden och dessa ska alltså vara fria från kemikalier som är farliga för hälsan både hos stora som små.
  Om du vill läsa hela riktlinjerna för GOTS så hittar du dem här:
  http://www.global-standard.org/ (engelska)
 • ÖkoTex 100 certifierat
  En STANDARD 100 by OEKO-TEX® certifiering innebär att produkten uppfyller höga humanekologiska krav, d v s inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga.
  Certifiering kan ske för produkter i alla olika steg i den textila kedjan från fibrer till färdiga slutprodukter samt tillbehör. Testerna utförs endast hos något av de välrenommerade textila forsknings- och testinstitut som är anslutna till OEKO-TEX® Association. Swerea är det enda institut i Sverige som har rätt att certifiera enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®.