Stuvar

Här hittar du de stuvar, oftast sista biten på ett tyg dessa bitar är redan färdigklippta så de går inte att välja längden själv, en stuv hos mig är mindre än 1 meter. Vill du välja längden själv rekommenderar jag dig att titta under tyger istället. 

Det framgår av beskrivningen om tyget är full bredd, mellan 140 - 175 cm, eller om det är en spillbit d.v.s en tygbit där jag har använt en del av tyget men det finns  tyg kvar att sy något med. 

Tygpaket 1
216.00 SEK
Tygpaket 2
207.00 SEK
Tygpaket 3
234.00 SEK
Tygpaket 5
203.00 SEK
Tygpaket 6
198.00 SEK
Tygpaket 7
283.00 SEK
Tygpaket 8
153.00 SEK
Tygpaket 9
171.00 SEK
Tygpaket 4
267.00 SEK

Vad betyder det att ett tyg är:

 • Ekologiskt
  Bomullen som tyget är gjort av är odlat ekologiskt d.v.s. utan bekämpningsmedel men resten av processen behöver inte vara ekologisk utan kan vara full med kemikalier.
 • GOTS certifierat
  GOTS är en speciellt framtagen certifiering för allt tyg.
  GOTS står för Global Organic Textile Standard och är den vanligaste internationella
  miljömärkningen för textil. Standarden innehåller många delar, allt från
  odlingen till färgning, beredning och arbetsförhållanden och dessa ska alltså vara fria från kemikalier som är farliga för hälsan både hos stora som små.
  Om du vill läsa hela riktlinjerna för GOTS så hittar du dem här:
  http://www.global-standard.org/ (engelska)
 • ÖkoTex 100 certifierat
  En STANDARD 100 by OEKO-TEX® certifiering innebär att produkten uppfyller höga humanekologiska krav, d v s inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga.
  Certifiering kan ske för produkter i alla olika steg i den textila kedjan från fibrer till färdiga slutprodukter samt tillbehör. Testerna utförs endast hos något av de välrenommerade textila forsknings- och testinstitut som är anslutna till OEKO-TEX® Association. Swerea är det enda institut i Sverige som har rätt att certifiera enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®.